понедјељак, новембар 19, 2007

Roditeljski centar u obilasku porodilišta

Početkom oktobra su aktivisti Roditeljskog centra organizovali prikupljanje potpisa građana sa zahtevom za što hitnije otvaranje porodilišta. Peticija je prosleđena upravi opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“ i predsedniku opštine Goranu Kneževiću. Članovi udruženja su u razgovoru sa gospodinom Kneževićem izneli svoj stav o otvaranju porodilišta i razumevanje za tehničke probleme ali i zahtev da se radovi na opremanju i otvaranju ubrzaju. Tada je dogovorena i zajednička poseta novom porodilištu u novembru mesecu. Prošle nedelje je, u dogovoru sa predsednikom opštine, nekoliko članova Roditeljskog centra obišlo odeljenje novog porodilišta. Direktor opšte bolnice dr Mileta Mihajlov i dr Dušan Velisavljev su primili članove udruženja i tom prilikom razgovarano je o problemima sa kojima se sretala uprava tokom izgradnje i završetka ovog i susednog bloka kao i o skorom otvaranju porodilišta.
Buduće mame će se od sredine decembra porađati i boraviti u savremenim uslovima , a Zrenjanin će dobiti moderno, savremeno porodilište kakvo i zaslužuje.
Pošto je našem Udruženju jedan od glavnih ciljeva borba za povećanje nataliteta, ovom prilikom pozivamo sve sadašnje i buduće majke da se zajedno sa nama upuste u borbu sa belom kugom i rode bar još jednu bebu. Sigurni smo da će se, što se uslova i udobnosti tiče, u novom porodilištu osećati mnogo bolje.
Na nama je da ne dozvolimo da novo porodilište zvrji prazno!

Нема коментара: