понедјељак, октобар 08, 2007




Udruženje građana " Roditeljski centar" je u subotu, 6.oktobra, u cafe clubu Aleksandar u Zrenjaninu, prvi put obeležilo Svetsku nedelju dojenja. Gosti su bili mališani i roditelji koji su već osetili blagodeti dojenja i koji su učestvovanjem na konkursu za najlepšu fotografiju dojenja organizovanom toku septembra pokazali da je dojenje zaista uzvišen čin.
Ovom manifestacijom Udruženje građana " Roditeljski centar" je skrenulo pažnju na prednosti dojenja kao najboljeg i najzdravijeg načina hranjenja novorodjenčadi, kao i na važnost informisanja o dojenju već u toku trudnoće, što predstavlja značajan korak ka uspešnom dojenju.
Ove godine Svetska asocijacija za promociju dojenja tokom Nedelje dojenja ukazuje na značaj ranog stavljanja novorođenčeta na majčine grudi, poželjno najkasnije jedan čas od rodjenja. Stručnjaci tvrde da ovaj način može da sačuva živote milion beba! Od dobrog početka, zavisi i uspešno dojenje, pa Udruženje "Roditeljski centar" apeluje na zdravstvene radnike u porodilištima da odmah po rođenju stave bebu na majčine grudi.
Zahvaljujemo se sponzorima konkursa Sling marami, Milupinu, Dečijem dućanu „Kod bake“ , Boj komercu i clubu Aleksandar.


Pobednici konkursa za najlepšu fotografiju dojenja





ČESTITAMO!