уторак, септембар 11, 2007

Verovali ili ne....Trudnice čekaju izbore

Udruženje građana "Roditeljski centar" je ogorčeno zato što se otvaranje novog porodilišta u Zrenjaninu koristi u predizbornoj kampanji dok se trudnice odn. porodilje još uvek porađaju u staroj bolnici u kojima su uslovi nehumani i neodgovarajući !
Staro porodilište je mimo svih normi; ima jednu tuš kabinu i tri toaleta , dve sobe sa po 15 neadekvatnih kreveta (svaka) a po krevetićima za bebe često šetaju razni insekti. I dok se otvaranje najavljuje već više od osam meseci ( primetićete aktivnost pred izbore januara 2007.) pretpostavljamo da će se ono (porodilište) maksimalno iskoristiti marta 2008. kada će biti održani izbori a do tada ....
U Zrenjaninu se rodi svake godine oko 200 beba manje , u 2006. rodilo se oko 1200, a uslovi rađanja i rada medicinskog osoblja su na nezavidnom nivou. Napomenimo da se u ovom porodilištu porađaju žene iz Zrenjanina i svih okolnih mesta a budući da je 2007. u Vojvodini proglašena godinom trudnica mi se u Udruženju pitamo koliko sluha za natalitet imaju čelnici naše opštine i vladajućih stranaka.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Sramota je da se takve stvari koriste za kampanju dok porodilište zvrji prazno!